EDU X FIT

Savez za školski sport Vojvodine u saradnji sa Fakultetom „EDUKONS“iz Novog Sada, zbog povećanog interesovanja organizuje takmičenje „EDU X FIT“- atletski poligon namenjen učenicima 3. i 4. razreda u kojem se razvija brzina, koordinacija, spretnost i snaga. Dalje
Možete se prijaviti OVDE

educons

logo-transparent1

DSC 0057Juče je Sportski centar „Đačko igralište“ bio stecište malih ritmičarki iz  cele Vojvodine. Svoje umeće prikazalo 102 takmičarke iz 21 škole.  Savez za školski sport Vojvodine je organizovao takmičenje u okviru projekta Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu „Školski sport plus“.
Posle održanih stručnih skupova na kojima su edukovane nastavnice i učiteljice za vođenje sekcije ritmičke gimnastike pristupilo se obilasku škola u cilju davanja podrške i savetovanja u radu. Duška Tumin i Aniko Žiroš Jankelić su izuzetno pozitivno ocenile napore koje ulažu svi uključeni u program.

Organizovan je i seminar za sudije i sve je bilo spremno za održavanje revije. Iz deset gradova došle su takmičarke u Novi Sad vesele i nasmejane.
Najviše je bilo devojčica iz 5 i 6.razreda, zatim u konkurenciji 3 i 4.razreda. Najmlađe takmičarke su pobrale i najviše simpatija, a najstarije su pokazale i pravo umeće u baratanju loptom.
Ritmičku gimnastiku  je neophodno vratiti u sistem školskih takmičenja, jer ona to zaslužuje.

 

Đaci reporteri izveštavaju