EDU X FIT

Savez za školski sport Vojvodine u saradnji sa Fakultetom „EDUKONS“iz Novog Sada, zbog povećanog interesovanja organizuje takmičenje „EDU X FIT“- atletski poligon namenjen učenicima 3. i 4. razreda u kojem se razvija brzina, koordinacija, spretnost i snaga. Dalje
Možete se prijaviti OVDE

educons

logo-transparent1

DPFV

DRUŠTVO PEDAGOGA FIZIČKOG VASPITANJA VOJVODINE je nestranačka organizacija pedagoga fizičke kulture, koja se bavi unapređenjem kvaliteta nastave fizičkog vaspitanja i sporta u školama, promocija zdravlja i zdravog načina života, unapređenje metoda i prakse fizičkog vaspitanja, podrška i stručno usavršavanje nastavnika u školama. Dalje

DrPedagoga-transparent 

image 0 02 04 eace9fd00141bba079cb02db0e71d97266e82bd8f9906561d007e25deb95c1bb V
U subotu 6.10.2018.godine na štandu Vlade AP Vojvodine - PS za sport i omladinu, Savez za školski sport Vojvodine organizovao je panel diskusiju na temu:"Uloga i značaj volontera u organizaciji  sportskih manifestacija".  Ispred Saveza za školski sport  Vojvodine, prisutne je pozdravila  Jasna Đukić, generalni sekretar Saveza i goste:
Vojislava Prkoslovačkog iz Novosadskog  volonterskog servisa,Branka Vujovića,direktora 8.SOŠOV-a i Lidiju Marković, predstavnicu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu zaduženu za  komunikaciju i saradnju sa studentima.
 
Pored predstavljanja  Novosadskog volonterskog servisa, prisutni su imali priliku da čuju od Branka Vujovića kolika je uloga bila volontera u organizaciji školske olimpijade, kao i izuzetno uspešnoj saradnji koja postoji između Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Saveza za školski sport Vojvodine i Saveza za školski sport grada Novog Sada prilikom organizacije školskih sportskih takmičenja. Volonteri su preneli svoja iskustva sa volontiranja, a Aleksandra Ristić, predsednica Gimnastičkog saveza Srbije, upoznala je prisutne sa razlikama koje postoje u organizaciji velikih takmičenja kao i to da su naši volonteri uvek ljubazni, otvoreni za komunikaciju i da daju veliki doprinos da se organizacija takmičenja kod nas uvek oceni dobrom ocenom. 
Svi su se složili sa činjenicom da  volonterizam treba i dalje promovisati, a Vojislav Prkoslovački je pozvao sve prisutne da se priključe Novosadskom volonterskom servisu.
 

Đaci reporteri izveštavaju