DSCF3582
U četvrtak  7.aprila  2016. Savez za školski sport Vojvodine  je izvršio prezentaciju rekvizitarijuma na otvorenim terenima Sokolskog doma  u Novom Sadu.
Tom prilikom je Pokrajinska sekretarka  za sport i omladinu , gospođa Marinika Tepić pozdravila direktore škola, nastavnike i učitelje koji su došli da preuzmu rekvizite za svoje škole i istakla:


„Kada smo prošle godine, na ovom istom mestu, podelili prvi turnus ovih rekvizita, obećali smo da ćemo to uraditi ponovo i to za one još ugroženije škole, odnosno za njihova područna odeljenja, koja nastavu fizičkog vaspitanja sprovode u adaptiranim prostorima. Upravo zbog njih nam je bilo veoma važno da to obećanje i ispunimo, da prepoznamo svako vojvođansko dete i na taj način isključimo svaki oblik diskriminacije. Sve ono što imaju deca po gradovima, jednostavno moraju da imaju i deca na selu, a pogotovu kada je reč o uslovima za njihov pravilan razvoj i zdravo odrastanje.
Takođe, ponosni smo što smo uspeli da obezbedimo baš ove savremene i višenamenske rekvizite, jedinstvene u celoj Srbiji. Ostali smo dosledni, kao i u proteklim godinama, i još jednom pokazali da školski sport mora da bude prioritet svima nama.“

Škole  preuzimaju  svoje rekvizite  poštujući najavljeni raspored.

Đaci reporteri izveštavaju