DPFV

DRUŠTVO PEDAGOGA FIZIČKOG VASPITANJA VOJVODINE je nestranačka organizacija pedagoga fizičke kulture, koja se bavi unapređenjem kvaliteta nastave fizičkog vaspitanja i sporta u školama, promocija zdravlja i zdravog načina života, unapređenje metoda i prakse fizičkog vaspitanja, podrška i stručno usavršavanje nastavnika u školama. Dalje

DrPedagoga-transparent 

20181101 112227
U cilju sprovođenja akcionog plana Programa razvoja sporta u APV 2016-2018.godine, Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta u saradnji sa Savezom za školski sport Vojvodine vrši testiranje učenika petih razreda u cilju „Identifikacije talenata iz sistema školskog sporta“ kroz dijagnostičke procedure.

Sprovodiće se baterija testova koja sadrži sadrži 10-ak testova za procenu motoričkih sposobnosti, koji su propisani kao obavezni testovi za učenike od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Testovi su nisko rizične procedure.

Predviđeno je da se testira po 30 učenika petog razreda (2007.godište) iz svakog okruga u AP Vojvodini. Izbor škola koje će biti obuhvaćene testiranjem radi se na nivou okruga, a učenike iz škole predlažu nastavnici fizičkog vaspitanja, na osnovu rezulata koje su učenici postigli na testiranjima u okviru časova fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Prilikom izbora treba voditi računa o podjednakoj zastupljenosti dečaka i devojčica, kao i o činjenici da testiranjem treba de se obuhvati 70% onih koji ne treniraju i 30% učenika koji se bave nekim sportom manje od godinu dana.
Testiranje u Zrenjaninu održano je 31.10.2018. a u Kaću 1.11.2018.
Do kraja meseca će biti testirana deca u Subotici, Pančevu, Somboru, Rumi i Novom Sadu.

 

 

 

Đaci reporteri izveštavaju