DSC 0277U petak 8.2.2019.godine u velikoj sali Sportskog saveza Vojvodine, održana je redovna godišnja skupština Saveza za školski sport Vojvodine.  Skupštini je prisustvovalo 18 delegata i usvojen je izveštaj o radu u 2018.godini, kao i izveštaj o finansijskom poslovanju u 2018.godini. Skupštini je prisustvovala Aranka Binder, pomoćnica za sport u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koja je na početku pozdravila sve prisutne članove Skupštine, istakla da je 8.SOŠOV u 2018. bio najveći sportski događaj u AP Vojvodini i da je u saradnji baš sa Savezom za školski sport  Vojvodine uspešno realizovan. Poželela je uspeh u daljem radu Skupštine.

 

Nakon završenih svih tačaka dnevnog reda predsednik Saveza Mihail Dudaš dao je reč Branku Vujoviću, rukovodiocu grupe za razvoj neolimpijskog, školskog, univerzitetskog i rekreativnog sporta  koji je takođe istakao značaj školskog sporta i da će Pokrajinski sekretarijat i dalje podržavati sve projekte koji doprinose povećanju broja školskih sportskih sekcija i uvođenju  u sistem takmičenja onih sportova koji se nalaze u školskom programu nastave fizičkog  i zdravstvenog vaspitanja.
Skupština je usvojila plan rada u 2019.godini koji će pored redovnih školskih takmičenja realizovati program ritmičke gimnastike sa ciljem povratka ovog sporta u redovan sistem takmičenja kao i poseban program Atletskog petoboja za učenike 4.razreda osnovne škole.

Đaci reporteri izveštavaju