IMG 20191003 WA0017U  saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta, Sportskim savezom Vojvodine i Savezom sport za sve Vojvodine  imali smo dve aktivnosti. U petak 4.10.2019. u okviru Teme "Žene u sportu" prezentovana je  analiza: "Učešće devojčica u školskim sportskim takmičenjima, manifestacijama i sportskim sekcijama". 

 Prisustvovao potpredsednik Saveza Jovan Lekić. 

U subotu 5.10.2019.održana je panel diskusija na temu: Značaj i uloga primene poligona u radu  sa decom. Predavanje je održao dr Boris Popović vanredni profesor fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu. 
Predstavnici PZ za sporti medicinu sporta su prezentovali rezultate merenja na temju: „Stanje motoričkih sposobnosti kod dece osnovnoškolskog uzrasta u gradu Novom Sadu" sa akcentom na broj gojazne dece u podgrupama sportisti/nesportisti. 
Gosti Saveza bili su predstavnici nacionalne kampanje za prevenciju gojaznosti "Teži ravnoteži" i Dimitrije Ivanović, Dimitrije Ivanović, Rukovodilac sektora za poljoprivredu Privredne komore Srbije. Savez za školsi sport Vojvodine predstavljao je predsednik Saveza Mihail Dudaš.
Sve aktivnosti na Sajmu LORIST pratili su Đaci reporteri OŠ "Đura Jakšić" na čelu sa nastavnicom Jelenom Lakić.

Na sajmu Lorist održana je promocija programa Sport u škole Saveza za školski sport grada Novog Sada i takmičenja u okviru Dečije nedelje.

 

Đaci reporteri izveštavaju