IMG 7612Veliki broj učenika od prvog do šestog razreda okupio se danas na novosadskom Stadionu "Karađorđe" kako bi učestvovali na 3. Školskom prvenstvu AP Vojvodine u atletici.

Takmičenje koje se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Saveza za školski sport Vojvodine, jedno je od najznačajnih školskih sportskih takmičenja, a za đake iz gotovo svih vojvođanskih osnovnih škola, osvajanje medalje na njemu bitnije je od medalje na bilo kom klupskom takmičenju.

Otvrajući sportsku manifestaciju, koja pre svega ima za cilj promovisanje sporta kod najmlađih i što veći obuhvat dece, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić naglasila je koliko je važno posebnu pažnju posvećivati upravo bazičnim sportovima.

"Školski sport je svakako jedan od najvažnijih preduslova za stvaranje zdravog i radno sposobnog stanovništva sutra, a danas zdrave dece. Baš zbog ovoga, vojvođansko školsko prvenstvo u atletici koje se danas po treći put održava je veoma važno, jer okuplja stvarno neverovatan broj đaka sa teritorije Banata, Srema i Bačke", navela je ona.

Resorni sekretarijat i Savez za školski sport Vojvodine će i u narednom periodu voditi posebnu brigu o ovim sportovima, kroz primenu programa "Aktivne škole".

Ovde možete pogledati BILTEN takmičenja sa preliminarnim rezultatima

Đaci reporteri izveštavaju