20150623 122107 2U prostorijama Sportskog saveza Vojvodine danas u 12 časova okupili su se predstavnici škola čiji su rezultati na nedavno završenom takmičenju u „Mini atletici“ bili najzapaženiji.

Prisutne direktore, nastavnike i učitelje iz 25 osnovnih škola pozdravio je potpredsednik Saveza za školski sport Jovan Lekić, koji je izrazio zadovoljstvo što je prisutan veliki broj predstavnika škola i što je takmičenje završeno veoma uspešno.

Nakon uvodne reči, Savetnik za školski sport u PS za sport i omladinu je u ime Sekretarijata izrazio zadovoljstvo što su zajednički projekti Sekretarijata i Saveza za školski sport, kao što je i projekat „Školski sport plus“ , prepoznati i podržani od nastavnika i učitelja kao direktnih realizatora samih takmičenja.

Kratak izveštaj o takmičenju podnela je Jasna Đukić, generalni sekretar Saveza, koja je istakla da je osnovni cilj ovog projekta da se uredovan sistem školskih sportskih takmičenja u program atletike uvrste sve uzrasne kategorije koje postoje u drugim bazičnim sportovima.a zatim se pristupilo podeli nagrada.

Na finalnom takmičenju bilo je predstavnika iz 90 škola, a prvih 25 škola su dobile po dva vorteksa i nastavnici koji su pripremali i vodili decu na takmičenje su dobili poklon vaučere, za kupovinu sportske opreme.

 

Đaci reporteri izveštavaju