Aktivne škole

Jedan od ciljeva Strategije razvoja školskog sporta je svakako podizanje nivoa fizičke aktivnosti svih učenika, podsticanjem i osnaživanjem cele škole da, u saradnji sa roditeljima i lokalnom sredinom, promoviše fizičku aktivnost i blagostanje u svojoj školskoj zajednici. Jedna od mera kojom bi se ovaj cilj postigao je pokretanje inicijative pod nazivom „Aktivne škole“... Dalje

AktivneSkole

DPFV

DRUŠTVO PEDAGOGA FIZIČKOG VASPITANJA VOJVODINE je nestranačka organizacija pedagoga fizičke kulture, koja se bavi unapređenjem kvaliteta nastave fizičkog vaspitanja i sporta u školama, promocija zdravlja i zdravog načina života, unapređenje metoda i prakse fizičkog vaspitanja, podrška i stručno usavršavanje nastavnika u školama. Dalje

 

DrPedagoga-transparent 

20150623 122107 2U prostorijama Sportskog saveza Vojvodine danas u 12 časova okupili su se predstavnici škola čiji su rezultati na nedavno završenom takmičenju u „Mini atletici“ bili najzapaženiji.

Prisutne direktore, nastavnike i učitelje iz 25 osnovnih škola pozdravio je potpredsednik Saveza za školski sport Jovan Lekić, koji je izrazio zadovoljstvo što je prisutan veliki broj predstavnika škola i što je takmičenje završeno veoma uspešno.

Nakon uvodne reči, Savetnik za školski sport u PS za sport i omladinu je u ime Sekretarijata izrazio zadovoljstvo što su zajednički projekti Sekretarijata i Saveza za školski sport, kao što je i projekat „Školski sport plus“ , prepoznati i podržani od nastavnika i učitelja kao direktnih realizatora samih takmičenja.

Kratak izveštaj o takmičenju podnela je Jasna Đukić, generalni sekretar Saveza, koja je istakla da je osnovni cilj ovog projekta da se uredovan sistem školskih sportskih takmičenja u program atletike uvrste sve uzrasne kategorije koje postoje u drugim bazičnim sportovima.a zatim se pristupilo podeli nagrada.

Na finalnom takmičenju bilo je predstavnika iz 90 škola, a prvih 25 škola su dobile po dva vorteksa i nastavnici koji su pripremali i vodili decu na takmičenje su dobili poklon vaučere, za kupovinu sportske opreme.