DPFV

DRUŠTVO PEDAGOGA FIZIČKOG VASPITANJA VOJVODINE je nestranačka organizacija pedagoga fizičke kulture, koja se bavi unapređenjem kvaliteta nastave fizičkog vaspitanja i sporta u školama, promocija zdravlja i zdravog načina života, unapređenje metoda i prakse fizičkog vaspitanja, podrška i stručno usavršavanje nastavnika u školama. Dalje

DrPedagoga-transparent 

Sve je bilo drugačije

 

Posle 32 godine, Dragan Nika se vratio na SOŠOV. Ovog puta na olimpijadu je stigao kao nastavnik, predvodeći rukometne sastave iz Rume. Sa devojčicama je prigrabio titulu, dok je u konkurenciji dečaka njegova ekipa zauzela četvrto mesto u polufinalnoj grupi.
- U Novom Sadu 1982. godine bio sam takmičar. Tada je sve bilo na mnogo višem nivou, ali je dobro što je SOŠOV obnovljen. I dalje se vrlo dobro sećam kako smo bili opremljeni kao ekipe, a pamtim i da su naši nastavnici i nastavnice tada nosili jednobrazna, vrlo popularna Lee cooper odela – Ispričao je Dragan Nika, izražavajući nadu da će školska olimpijada dobiti potrebno mesto u sistemu te da će se organizacija tako podići na viši nivo.

Đaci reporteri izveštavaju