DPFV

DRUŠTVO PEDAGOGA FIZIČKOG VASPITANJA VOJVODINE je nestranačka organizacija pedagoga fizičke kulture, koja se bavi unapređenjem kvaliteta nastave fizičkog vaspitanja i sporta u školama, promocija zdravlja i zdravog načina života, unapređenje metoda i prakse fizičkog vaspitanja, podrška i stručno usavršavanje nastavnika u školama. Dalje

DrPedagoga-transparent 

KAĆANKE I RUMLJANKE U FINALU

 

sosov-dolovo-bajmok-3Rukometni sastavi osnovnih škola „Dušan Jerković“ iz Rume i „Đura Jakšić“ iz Kaća boriće se za titulu pobednika školske olimpijade.

Obe ekipe ostvarile su maksimalan učinak u svojim grupama. Zabeležile su po tri, uglavnom ubedljive pobede, pa će sutra oko podne, zasluženo igrati za prvo mesto i titulu prvaka. Učenice iz Rume su bila dominantne u B grupi, koja se igrala u Apatinu. Turnir su počele lakom pobedom protiv Bačkog Jarka, a zatim su ubedljivo savladale OŠ Milivoj Omorac iz Iđoša i apatinski Žarko Zrenjanin.

Nažalost, Apatinke su ubedljivim porazom od Rumljanki ostale poslednje u svojoj grupi pa će sutra, zorom, u borbi za sedmo mesto, morati na megdan OŠ Servo Mihalj iz Zrenjanina. Drugo mesto u apatinskoj grupi, zauzela je najsimpatičnija ekipa takmičenja koja stiže iz Iđoša. Kako smo čuli, devojčice iz Iđoša nikad nisu igrale u ovako velikoj sali pa je i samo pojavljivanje u ovakvom objektu za njih bio izuzetan događaj. Inače, učenice OŠ „Milivoj Omorac“ zauzele su drugo mesto i sutra će se boriti za bronzu. Protivnice u malom finalu biće im biti rukometašice OŠ Aksentije Maksimović iz Dolova, sastava za koji nastupa jedna od najboljih rukometašica turnira, Ivana Stanković, koja je pre neki dan i zvanično završila osnovnu školu. Trojka Dolovčanki, organizuje i šutira, a nije joj strana ni igra u odbrani. Da je imala podršku još jedne raspoložene saigračice kapitenka rukometne reprezentacije Aksentija Maksimovića je, kraj jednog dela školovanja, mogla zaokružiti učešćem u finalu. Ako je za utehu mladoj rukometašici, možda će u narednom izdanju olimpijade dobiti priliku da predstavlja svoju srednju školu.


U grupi A, koja se igrala u Sali OŠ mladost u Prigrevici, trijumfovale su rukometašice iz Kaća. Učenice Đure Jakšića bile su više nego efikasne i ubedljive. U prva dva meča rivalkama su dozvolile da postignu četiri, odnosno dva gola, dok su u odlučujućem susretu malo opustile pa su rivalke iz Iđoša „čak“ deset puta savladale do tada vrlo sigurnu golmanku Kaćanki. Po viđenom tokom prvog takmičarskog dana, tim iz Kaća je prvi favorit za osvajanje olimpijske titule. No, sigurno je da se njihove vršnjakinje iz Rume, neće unapred predati.

Opšti je utisak da je SOŠOV nešto potpuno drugačije u životima mladih sportiskinja i da je ovaj tip „ekskurzije“ ono čemu se dovojčice raduju. – Nismo baš zadovoljne našim rezultatom, ali smo izuzetno srećne što učestvujemo – u glas su ispričale učenice OŠ Servo Mihalj iz Zrenjanina, koje su na takmičenje stigle bez „maturantkinja“ pa im pripada titula najmlađe rukometne reprezentacije na obnovljenoj Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine.

 

Finalni dan – sala OŠ Žarko Zrenjanin Apatin:

7. mesto: OŠ Servo Mihalj (Zrenjanin) – Žarko Zrenjanin (Apatin)

5. mesto: OŠ Vuk Karadžić (Bajmok) – OŠ Slavko Radić (Bački Jarak)

3. mesto: OŠ Aksentije Maksimović (Dolovo) – Milivoj Omorac (Iđoš)

1. mesto: OŠ Dušan Jerković (Ruma) – OŠ Đura Jakšić (Kać)