Nedostajali im drugari

 

sosov--finale-3Učenice Osnovne škole Dušan Jerković iz Rume slavile su u finalu rukometnog turnira školske olimpijade. One su u meču za naslov rezultatom 10:7 savladale vršnjakinje iz kaćke škole Đura Jakšić. Rumljanke su gotovo čitav meč imale minimalnu prednost. Sve do ulaska u poslednja četiri minuta meča igralo se gol za gol pa ne treba da čudi nešto veći broj grešaka na obe strane, posebno u napadu. U samoj završnici devojčice iz Srema su bile koncentrisanije i sa dva vezana gola iz kontra napada rešile meč u svoju korist za prvu titulu u istoriji školskih olimpijada.


- Pravo finale. Dve odlične ekipe. Devojčice su dale sve od sebe. Svi koji su gledali meč mogli su zaista da uživaju. Što se tiče same organizacije SOŠOV-a, sve je bilo na visokom nivou – rekao je trener šampionske ekipe, napominjući da je ideju o razvoju školskog sporta potrebno razvijati i negovati. On je naglasio da je SOŠOV dobra polazna osnova, da je neophodno animirati što više dece, dok je na odraslima obaveza da se svemu priđe još ozbiljnije i konkretnije.

Iako su poražene u finalu devočice iz Kaća nisu bile ni malo razočarane.

bronzane_OS_Aksentije_Maksimovic_Dolovo.jpg radost.jpg sosov--finale-.jpg

sosov--finale-3.jpg sosov--finale_radost.jpg srebrne_OS_Djura_Jaksic_Kac.jpg

ucesnici_finala_rukomet.jpg zlato_OS_Dusan_Jerkovic_Ruma.jpg

– Mogle smo bolje, ali, nažalost, pravile smo puno grešaka u finalu. Nismo tužne jer plasman u finale je bio iznad naših očekivanja. Bilo nam je stvarno lepo ova dva dana, a jedino što je nam je falilo su naši dečaci – u glas su ispričale Maja, Andreja, Ivana, Teodora, Nikolina i Zorana, sve članice vicešampionskog tima iz Kaća.

Konačan plasman – rukomet (devojčice):

  1. OŠ Dušan Jerković – Ruma
  2. OŠ Đura Jakšić – Kać
  3. OŠ Aksentije Maksimović – Dolovo
  4. OŠ Milivoj Omorac – Iđoš
  5. OŠ Vuk Karadžić – Bajmok
  6. OŠ Slavko Radić – Bački Jarak
  7. OŠ Žarko Zrenjanin – Apatin
  8. OŠ Servo Mihalj - Zrenjanin