detalj 2Posle devojčica u finale rukometnog turnira 7. SOŠOV-a plasirali su se i učenici OŠ Đura Jakšić iz Kaća. Oni su bili nepogrešivi u svojoj kvalifikacionoj grupi koja se nadmetala u Prigrevici. Njihovi protivnici u meču za zlato biće osnovci iz zrenjaninske škole Petar Petrović Njegoš.
Kaćani su po očekivanjima bili ubedljivi u prvom takmičarskom krugu. Savladali su vršnjake iz Crvenke, Mokrina i na kraju Omoljice.

Drugu poziciju u grupi A zauzeli su đaci crvenačke OŠ Vuk Karadžić, a treće simpatična ekipa mokrinske OŠ Vasa Stajić. Iako su bili ravnopravan takmac u svim mečevima, učenici Dositeja Obradovića iz Omoljice sutra će razigravati sa sedmo mesto. Njihov protivnik biće poslednjeplasirana škole grupe B, OŠ Dušan Jerković iz Rume, koja je bukvalno u poslednjoj sekundi meča poražena od OŠ Ivan Milutinović iz Subotice, što ih je koštalo trećeg mesta u grupi. Iako znatno manje uzbudljiv, derbi prvog takmičarskog kruga, bio je okršaj najboljih vojvođanskih rukometnih škola. Zrenjaninci su nadigrali Palančane sa 22:12 u meču koji je obilovao vrhunskim potezima mladih reprezentativaca Vojvodine sa obe strane. Koliko su rukometaši OŠ Petar Petrović Njegoš bili dominantni u grupnoj fazi, možda najbolje pokazuje podatak da su u proseku, na tri meča, postizali duplo više golova od rivala. Po viđenom, Zrenjaninci bi taj prosek trebalo da zadrže i nakon finalnog duela.

 

Razigravanje – rukomet dečaci:

7. mesto: Dušan Jerković (Ruma) – Dositej Obradović (Omoljica)

5. mesto: Ivan Milutinović (Subotica) – Vasa Stajić (Mokrin)

3. mesto: Desanka Maksimović (B. Palanka) – Vuk Karadžić (Crvenka)

1. mesto: P.P. Njegoš (Zrenjanin) – Đura Jakšić (Kać)