Đura Jakšić do titule na penale

 

01-06-sosov-kac-zrenjanin-7Učenici iz Kaća iznenadili su favorizovane vršnjake iz Zrenjanina. Posle 20:20 u regularnom toku meča pristupilo se izvođenju penala. Bolje su se snašli talenti iz Kaća i slavili 24:22.

Bio je ovo duel jedne rukometne škole. Velik broj dečaka iz Zrenjanina nastupa za Jugović iz Kaća, tako da u finalu nije moglo biti iznenađenja. Iako su fizički bili dominantni, učenici OŠ Petar Petrović Njegoš nisu imali odgovor na timsku igru Kaćana.

Mlađarija Đure Jakšića pretila je sa svih pozicija, pa se u igri ni najmanje nije osetio „flaster“ koji su Zrenjaninci postavili na najboljeg rukometaša turnira, Nikolu Grubića, koga je u organizaciji napada dostojno zamenio super talentovani Zoran Kukić. Iako rastom najniži na terenu, bio je junak pobede kaćke škole. – Ne mogu nikog da istaknem. Svi su oni zajedno, a ovo je pobeda celog tima, koji je pokazao izuzetan karakter i neverovatno požrtvovanje. Rezultat došao je kao plod izuzetne saradnje naše škole i RK Jugović, koja traje godinama u nazad – ispričao je Dušan Mirković, trener pobedničkog tima. Kvalitet finalnog rukometnog turnira bio je na zaista visokom nivou, a to potvrđuje i velik broj kadetskih, odnosno pionirskih reprezentativaca.

Uz pomenutog Grubića treba pomenuti Zrenjanince Tomića, te Krivošiju iz Bačke Palanke. Inače, rukometni turnir SOŠOV-a pokazao je da i dalje opstaju vojvođanski rukometni centri, jer su prve četiri pozicije osvojile škole iz mesta u kojima rukomet zauzima posebno mesto, Kać, Zrenjanin, Crvenka i Bačka Palanka. Nepomenuti ne smeju ostati ni ostali Mokrin, Subotica, Omoljica i Ruma.

Rezultati 2. dan – rukomet dečaci:

7. mesto: Dušan Jerković (Ruma) – Dositej Obradović (Omoljica) 13:20

5. mesto: Ivan Milutinović (Subotica) – Vasa Stajić (Mokrin) 9:13

3. mesto: D. Maksimović (B. Palanka) – Vuk Karadžić (Crvenka) 17:20

1. mesto: P.P. Njegoš (Zrenjanin) – Đura Jakšić (Kać) 20:20 penali 22:2