20180518 120524
Osnovna škola ,,Đura Jakšić“ iz Kaća bila je jedna od domaćina 8. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine. Tim povodom razgovarali smo sa direktoricom škole Vericom Letić. Đak reporter: ,,Od 1970. godine AP Vojvodine, održava se Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine. Naša škola od samog početka ima svoje predstavnike. Koliko je velika Sportska olimpijada važna za našu školu čućete od direktorice naše škole Verice Letić.“

Direktorica Verica Letić: ,,Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine održava se od 1970. godine. Na prvom SOŠOV-u učestvovalo je 200 učenika naše škole na sletskoj vežbi,a od takmičara muška gimnastičarka ekipa. Čast nam je što ćemo ponovo nakon 36 godina biti škola-domaćin SOŠOV-a. U sportskoj hali naše škole u periodu od 18-20. maja kao i u dvorani ,,Hram“ održaće se takmičenje u rukometu za učenike osnovnih i srednjih škola. Na 8. SOŠOV-u našu školu će predstavljati đaci u sledećim disciplinama: rukomet, džudo, plivanje, atletika i ritmička gimnastika,a prvi put ove godine đaci reporteri naše novinarske sekcije izveštavaće sa borilišta.
Đak reporter: ,,Savez za školski sport grada Novog Sada svake godine proglašava najuspešnije škole prema rezultatima na sportskim takmičenjima. Naša škola je deceniju unazad na samom u samom vrhu. Kakva su Vaša očekivanja od učešća naših učenika na Olimpijadi?
Direktorica škole Verica Letić: Naša škola se odlikuje bogatom sportskom tradicijom. Učenici su se pripremili i vredno trenirali. Verujem u njihov uspeh.

Pripremili đaci reporteri: Marina Nehez , Stefan Bajić, Sandra Bečeleć, članovi novinarske sekcije Osnovne škole ,,Đura Jakšić“ Kać

Đaci reporteri izveštavaju